Falowniki

Centrum Dystrybucji Automatyki, dostarcza swoim klientom najlepsze rozwiązania z zakresu automatyki przemysłowej oraz elektroniki. Oferowane przez nas urządzenia wspomagają działanie wielu przedsiębiorstw z branż przemysłowych, usługowych oraz produkcyjnych. Naszym priorytetem od początku działania firmy była jakość oferowanych produktów i usług, a zapewnienie jej naszym klientom i dostawcom, stało się podstawą sukcesu firmy. Nasza propozycja to przede wszystkim elementy i podzespoły automatyki, komunikacji, elektrotechniki oraz energoelektroniki.

Każdy falownik znajdujący się w naszej ofercie, zgodnie z założeniami tego rodzaju urządzeń, zajmuje się przetwarzaniem prądu stałego na prąd przemienny. Falowniki przede wszystkim stosuje się do regulowania prędkości obrotów w elektrycznych silnikach prądu zmiennego. Dzięki tej funkcji wykorzystywane są przy budowie nie tylko maszyn, ale również całych linii produkcyjnych. W przypadku tych ostatnich bez użycia falownika praca całej linii byłaby po prostu niewystarczająco wydajna. W trosce o naszych klientów wybraliśmy produkty wiodących producentów, takich jak LG/LS, Delta Electronics czy Mitsubishi Electric. Oprócz samych falowników, podzielonych na odpowiednie serie, w naszej ofercie można znaleźć również akcesoria do nich, takie jak np. karty komunikacyjne, karty enkoderowe czy panele sterujące dostosowane do określonych modeli falowników.

Oferowana przez naszą firmę jakość, dotyczy zarówno oferowanych urządzeń, jak również obsługi klienta. Z chęcią i zaangażowaniem doradzamy zarówno w przypadku zagadnień technicznych, jak i handlowych. Korzystając oczywiście z naszej wiedzy oraz wieloletniego doświadczenia. Dokładamy również wszelkich starań, aby towar zamawiany przez naszych klientów dostarczany był jak najszybciej, co dodatkowo podnosi efektywność naszej sprzedaży. Centrum Dystrybucji Automatyki ciągle dynamicznie się rozwija, zarówno dzięki zadowolonym klientom, jak również coraz większej ilości dostawców.

Falownik LG&LS SV0055iS7-4NOFD 5,5kW 12A