Przekaźnik czasowy, 7 funkcji czasowych MPC-A07-U240-208

- Montaż na szynie DIN 35mm
- Obudowa modułowa 17,5mm
- 2 styki przełączne 8A

Opis funkcji przekaźnika czasowego:

Opóźnione zadziałanie (TA) - po załączeniu napięcia zasilającego U przekaźnik wykonawczy R jest w stanie wyłączenia i rozpoczyna się odliczanie nastawionego czasu T. Po upływie czasu Tprzekaźnik R zostaje na stałe załączony. Rozpoczęcie kolejnego cyklu pracy możliwe jest po wyłączeniu i ponownym podaniu napięcia zasilającego.

Odmierzanie czasu zadziałania (TB) - po załączeniu zasilania U przekaźnik wykonawczy R zostaje załączony i pozostaje w tym stanie przez czas T. Po upływie czasu T przekaźnik R zostaje na stałe wyłączony. Rozpoczęcie kolejnego cyklu pracy możliwe jest po wyłączeniu i ponownym podaniuna pięcia zasilającego.

Praca cykliczna rozpoczynająca się od przerwy (TC) - po podaniu napięcia zasilającego Uprzekaźnik wykonawczy R jest naprzemiennie załączany i wyłączany na czas T. Rozpoczęcie pracy zaczyna się od stanu wyłączonego.

Praca cykliczna rozpoczynająca się od zadziałania (TD) - po podaniu napięcia zasilającego Uprzekaźnik wykonawczy R jest naprzemiennie załączany i wyłączany na czas T. Rozpoczęcie pracy zaczyna się od stanu załączonego.

Opóźnione odpadanie z przedłużaniem wyzwalane zboczem opadającym na styku S (TF) - po podaniu stanu wysokiego na wejście sterujące S przekaźnik wykonawczy R zostaje załączony. Ujemne zbocze na styku S rozpoczyna odmierzania czasu T, po którym przekaźnik R zostaje wyłączony. W trakcie odmierzania czasu T podanie stanu wysokiego na styk S powoduje skasowanie licznika czasu i oczekiwanie na kolejne zbocze opadające

Generacja impulsu bez przedłużania wyzwalana zboczem narastającym na styku S (TG) - w momencie wystąpienia narastającego zbocza na styku S przekaźnik wykonawczy R zostaje załączony na czas T. W trakcie odmierzania czasu przekaźnik nie reaguje na ewentualne impulsy na styku S.

Generacja impulsu bez przedłużania wyzwalana zboczem opadającym na styku S (TI) - w momencie wystąpienia opadającego zbocza na styku S przekaźnik wykonawczy R zostaje załączony na nastawiony czas T. W trakcie odmierzania czasu przekaźnik nie reaguje na ewentualne impulsy na styku S.

Opóźnione załączenie i wyłączenie sterowane stykiem S (TJ) – podanie stanu wysokiego na styk S spowoduje załączenie przekaźnika wykonawczego R po upływie czasu T. Po dezaktywacji styku sterującego, przekaźnik R wyłączy się po czasie T. Podanie impulsu sterującego krótszego odT spowoduje załączenie przekaźnika R na czas T z opóźnieniem T

Klienci polecają również:

Przekaźnik nadzorczy MPN-V3A-M230-108